beemstergrasNiet alleen in de Beemster maakt het Beemster Zeepfabriekje naam, ook landelijk krijgt de zeepmakerij van Jan Sprengers steeds meer aandacht. En met name het zeepje van Beemstergras, uniek in de wereld, trekt mensen van heinde en verre naar de zeepfabriek.

“Een exclusief zeepje van Beemstergras, dat exact ruikt als de gemaaide weiden uit de buurt”

Sprengers is heel trots op zijn zeep die de Beemster definieert. Want met zoveel schapen, is Beemstergras natuurlijk absoluut niet weg te denken uit de regio. Om de olie die als basisstof voor de zeep dient te destilleren, is ongelooflijk veel gras nodig. “Maar de geur van de olie is heel intens”, zo legt Sprengers uit. “Je hebt maar een paar druppels nodig om de zeep te kunnen maken.”

sneeuwklokje

Citrusbloesem in januari, sneeuwklokjes in februari

De creativiteit van Sprengers en partner houdt niet op bij zeep van Beemstergras. Ook lokale lavendel (Sprengers’ favoriet), citrusbloesem, vergeet-me-nietjes en sinds kort, exclusief, sneeuwklokjes moeten eraan geloven. De zepen worden ambachtelijk gemaakt met de hand, en bestaan uitsluitend uit plantaardige ingrediënten als olijf-, kokos- of zelfs avocado-olie (waardoor de huid niet uitdroogt), havermout, shea butter en glycerine. Zo wordt de kleur van lavendelzeep bijvoorbeeld extra intens door het gebruik van rode biet.

Like hier de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de nieuwste seizoenszepen in het assortiment.

“Wij wilden iets maken dat echt des Beemsters is. Een leuk souvenir, dat het goed doet in een cadeaumand met Beemster producten.”

Het Beemster Zeepfabriekje is sinds ruim 2 jaar aangesloten bij de Beemster Lusthof, voor ondernemers in de Beemster met lokale producten De zee is te koop in ‘Het Rustpunt’ aan de Nekkerweg 3, online en op verschillende marktjes en braderieën.. Dus maak snel een afspraak via de mail, of ga gewoon een keer langs!