De VrZW (Veiligiheidsregio Zaanstreek Waterland) houdt een open dag voor degene die geïnteresseerd is in de brandweer. Op 12 september gaan de brandweerposten van brandweer Purmerend en van brandweer Beemster open voor de normale burger. De deuren zijn geopend van 10 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags.

wagenpark2012

Combinatie van zelfredzaamheid en veiligheid

“beleving en voorlichting aan elkaar te koppelen. Aan de ene kant willen we de verschillende facetten van het brandweerwezen laten zien. Aan de andere kant willen we mensen informeren over brandveiligheid en zelfredzamer maken. Dat betekent dat we mensen bewust maken van risico’s, en tips en adviezen geven om brand te voorkomen.” - zegt Ramses de Vries, woordvoerder van VrZW

Jong en oud

Jong en oud kunnen zich deze dag vermaken bij de brandweerkazerne. Er zijn op deze dag namelijk meerdere activiteiten die centraal staan, zo kunnen mensen voelen hoe het voelt om uit een huis vol met rook te ontsnappen. Ze kunnen kijken naar duikers die in een watertank duiken, en de allerjongste kunnen met de jeugdbrandweer spelletjes doen zoals waterspelen, vuurtje maken met begeleiding, rondrijden in de brandweerwagen of ze kunnen op het springkussen.

Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland (VrZW)

Zoals de naam al aangeeft zijn alle veiligheidsbureaus betrokken bij deze dag, en is het niet alleen de brandweer die de deuren opent. Zo is de politie, de ambulancedienst en de Brandwonden stichting aanwezig. De roadshow Veilig Wonen laat zien aan lokale hulpverleners hoe bezoekers zelf de veiligheid in en rondom het huis kunnen vergroten. Roadshow Veilig Wonen tourt al een aantal dagen door de regio Zaanstreek-Waterland en tourt ook na de open dag weer verder naar andere gemeenten in die streek. Vorige week stond die op de zondagsmarkt in de Middenbeemster.

timthumb